Kesällä 2023 julkaistava Verbatum Oy:n kustantama Unohdettu legenda – Sylvester ‘Hooley’ Ahola nyt tilattavissa!

Dick Hillin Gloucesterin Gabriel -kirjan käännös täydennettynä suomenkielisellä kuvauksella 1900-luvun taitteen siirtolaisten elämästä ja lähtökohdista, joista Hooleyn kiehtova ura aikansa suosituimpien tanssiorkesterien soittajana sekä tuotteliaana radiomuusikkona sai alkunsa. 

 

 

39,95 

SKU: 978-952-68811-40 Kategoria:

Sylvester Ahola oli 1920-luvulla maailman tunnetuin suomalaissyntyinen jazzmuusikko. Hän teki aikanaan Yhdysvalloissa ja Englannissa tuhatkunta levytystä. Keräilijäpiireissä hänen nimensä on ollut pitkään tunnettu. Nyt on aika kertoa hänen tarinansa myös suomalaisille.

Pekka Gronow

Sujuvasti kirjoitettu johdanto-osa, Matti Laipion kuvaus käynnistään Aholan luona ja asiantuntemuksella käännetty “Gloucester Gabriel”-elämäkertaosuus on jännittävää luettavaa erityisesti “jazz age, the roaring” twenties”-kaudesta ja sen musiikista kiinnostuneille.

Unohdettu legenda – Sylvester ‘Hooley’ Ahola (kustantaja Verbatum Oy)-kirjan upea ulkoasu runsaine, selkeine kuvineen ja huolellisine taittoineen kartuttaa 240-sivullaan mallikkaasti lukijan musiikki- ja historiakirjojen kokoelmaa.

Seppo Lemponen  17.7.2023 / Jazzrytmit