Kirjaverkkokauppa on viimein avattu!

Verkkosivujemme uudistus on edennyt siihen vaiheeseen, että olemme päässeet avaamaan jo pidempään toiveissa olleen kirjaverkkokaupan. Nyt Verbatumin verkkosivuilta löytyy oma kirjamyynti-osio, josta pääsee ostamaan sekä Verbatumin kustantamia että Eskon kirjoittamia vuosiin 1991 ja 1992 sijoittuvia kirjoja. Verkkokaupassamme on käytössä yleisimmät maksutavat, joiden palvelusta vastaa Paytrail. Tarjoamme yli 50 € tilauksiin ilmaiset toimitusmaksut ja kirjoihin saa halutessaan myös omistuskirjoitukset!

Uusi kirjajulkistus!

Vuoden 2023 alkukuukaudet menivät Verbatumilla kiireisissä merkeissä, sillä työn alla oli heinäkuussa julkaistava uusi teos “Unohdettu legenda – Sylvester ‘Hooley’ Ahola”. Kirja kertoo kiehtovan tarinan suomalaiset sukujuuret omaavan Sylvester Aholan urasta yhtenä aikansa tunnetuimpana ja arvostetuimpana trumpetistina. Ahola teki lopulta melko lyhyeksi jääneen, mutta sitäkin tuotteliaamman uran synnyinmaassaan Yhdysvalloissa sekä Iso-Britanniassa 1920-1940-luvulla.

Kirja koostuu kahdesta osasta, joista ensimmäinen valottaa Sylvester Aholan elämäntarinaa suomalaisesta näkökulmasta. Se on tarina siirtolaisperheen pojasta, joka aloitti uransa amerikansuomalaisessa soittokunnassa, sai klassisen musiikin koulutuksen ja päätyi jazzmuusikoksi. Aholan rinnalla esille nousevat myös amerikansuomalaiset Wäinö Kauppi ja Einar Swahn, jotka samaan aikaan tekivät näyttävän uran amerikkalaisessa kevyessä musiikissa. 

Toinen osa sisältää suomenkielisen käännöksen Dick Hillin vuonna 1993 kirjoittamasta teoksesta the Gloucester Gabriel. Kirja keskittyy ennen kaikkea Aholan musiikilliseen uraan sekä Yhdysvalloissa että neljän vuoden ajan Lontoossa. 

Elämäntarinoiden ohella kirjalla on myös tärkeä viesti: Toisenkin polven amerikansuomalaiset ovat osa yhteistä historiaamme ja se kannattaisi tuntea paljon nykyistä paremmin. 

Kirja on jo nyt ennakkotilattavissa ja toimitamme sen tilaajille heti kirjan valmistuttua. 

Kirjan julkistamistilaisuudet ovat heinäkuussa Porissa (13.7.) ja Kaustisella (14.7.).